Asmeninė Faberlic konsultanto svetainė | Oficiali Faberlic Konsultantų sveitainė www.faberlic.com
girl
Asmeninė Faberlic konsultanto svetainė | Oficiali Faberlic Konsultantų sveitainė www.faberlic.com

Ingredientų žodynas

A

Аquaftem sustiprina visų aktyviųjų medžiagų poveikį, prisotina audinius deguonimi, gerina kraujo cirkuliaciją odoje, stimuliuoja kolageno ir elastino sintezę, skatina odos audinių regeneraciją, suaktyvina energijos apykaitos reakcijas mitochondrijose (odos ląstelės energijos centruose).

Agurko ekstraktas balina ir drėkina odą, šalina jos blizgesį, džiovina poras. Agurko ekstraktas plačiai naudojamas kosmetologijoje.

Alijošius (Aloe vera) skatina odos atsinaujinimą (regeneraciją), normalizuoja drėgmės balansą odoje. 

Aminorūgštys iš simondsijų vaisių sudėtimi artimos natūraliam odos kolagenui. Padeda atkurti apsauginį odos sluoksnį, stimuliuoja baltymų sintezę, lygina raukšles.

Aminorūgščių kompleksas – pagrindinės odą drėkinančios natūralios medžiagos, suteikiančios odai elastingumo, pasižymi stipriu jauninamuoju poveikiu. Skatina baltymų apykaitą odoje, palaiko drėgmės kiekį epidermio raginiame sluoksnyje, saugo odą nuo pažeidimų.

Argininas – aminorūgštis, skatinanti odos atsinaujinimą (regeneraciją) bei smulkių žaizdelių gijimą. 

Augalinis kompleksas POLYPLANT (riebiai odai). Šalavijas, varnalėšos šaknis, paprastasis rėžiukas, citrinos žievelės ekstraktas, gebenė, Fucus dumbliai, vaistinio putoklio ekstraktas. 

Augalinis kompleksas REGU®-SEB reguliuoja odos riebalų išsiskyrimą, sausina poras. Saugo nuo uždegimų, suteikia odai glotnumo.

Avokado aliejus. Tai itin vertingas aliejus, turintis daug vitaminų, mikroelementų, flavonoidų, taninų ir stearinų. Avokadas yra rekordininkas pagal turimą mikroelementų kiekį. Daug vitamino F (iki 20%), А, В1, В2 D, Е ir С, pantoteninės rūgšties (vitaminas В5), baltymų. Puikiai įsigeria, padidina odos elastingumą. Pašalina dehidracijos, odos išsausėjimo simptomus. Atkuria natūralų epidermio lipidų balansą. 

B

Beta-gliukanas gaunamas iš kviečių ir avižų baltymų. Jis suaktyvina ląstelių, atsakingų už imunitetą (makrofagų) veiklą. Šie sintetina aktyviąsias biologines medžiagas, būtinas kitoms ląstelėms bei organizmo sistemoms, palaikančioms pilnavertį organizmo funkcionavimą. Iš jų, pvz. citotoksinai – reguliuojančios ir „signalus perduodančios“ molekulės; jos perduoda ląstelėms informaciją, kuris procesas yra reikalingas konkrečiu momentu – tai yra būtina sąlyga organizmui normaliai funkcionuoti. Beta-gliukanas skatina epidermio augimą – pagreitina epidermio ląstelių atsinaujinimą, taip pat skatina ir angiogenezę – procesą, kurio metu odoje formuojasi nauji kapiliarai. Beta-gliukanas sustiprina ir makrofagų fagocitarinį aktyvumą. Paprastai kalbant, šio elemento dėka jie daug aktyviau naikina svetimkūnius bei išsigimusias ląsteles. Jis dedamas į priemones, skirtas jautrios odos priežiūrai, brandžiai odai, plaukų priežiūrai.

Bisabolol panaikina odos sudirginimus ir paraudimus, ramina odą.

Borago (agurklė). Jo sudėtyje yra polinesočiųjų rūgščių komplekso, atkuriančio odos apsaugines funkcijas ir stimuliuojančio keramidų sintezę.

C

Chlorofilas – medžiaga, pasižyminti intensyviu atkuriamuoju (regeneruojamuoju) poveikiu. Sudėtyje yra platus mikroelementų, vitaminų, biologiškai aktyvių molekulių kompleksas.

Citrina pasižymi balinančiu poveikiu, skatina odos atsinaujinimo (regeneracijos) procesus.

D

Daiginti kviečiai – substancija, gauta iš daigintų kviečių dalelių. Jos sudėtyje yra stimuliuojančiųjų biologinės kilmės medžiagų, skatinančių augimą. Taip pat – fermentų, vitaminų, – visi šie vertingi komponentai skatina ląstelių atsinaujinimą (regeneraciją), suaktyvina medžiagų apykaitą, yra puikus mikroelementų šaltinis. Daigintų kviečių emulsija naudojama odą stangrinančiuose preparatuose bei priemonėse, skirtose brandžiai odai. Plačiai naudojama kaip biologiškai aktyvi medžiaga maisto prieduose, skirtuose gydyti chroniškam nuovargiui, avitaminozei ir kt. 

Dipotassium Glycyrrhizinate (iš paprastojo saldymedžio šaknies) – intensyvaus poveikio molekulė, gaunama iš paprastojo saldymedžio šaknies. Pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis, veiksmingumu nenusileidžia steroidiniams preparatams. 

Fitohormonai – augalinės kilmės medžiagos. Pasižymi dideliu biologiniu aktyvumu, panašiu į hormonų veikimą. Fitohormonų yra kviečiuose, miežiuose, ženšenio šaknyje, apyniuose, šalavijuose, sojos pupelėse, česnakuose, medetkose, taukės pumpuruose ir žiedadulkėse, kokoso riešutuose. Nesukelia šalutinių reakcijų. Pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, pašalina spazmus. Puiki profilaktinė vystančios odos priežiūros priemonė, normalizuoja tokios odos hormonų balansą.

Fucus dumbliai – mikroelementų ir cukrų šaltinis, suteikia odai šilkinio švelnumo.

Gebenė turi mineralinių medžiagų komplekso, organinių rūgščių, glikozidų, saponinų, fitoncidų, atkuriančių odos funkcijas, suteikiančių jai minkštumo ir švelnumo, lyginančių raukšles.

Gebenės ekstraktas. Šio vijoklinio augalo lapuose yra daug angliavandenių (fruktozės, sacharozės, galaktozės), eterinių aliejų ir augalinių steroidų, B grupės vitaminų, flavonoidų ir anglies rūgščių. Pasižymi antibakteriniu ir antimikrobiniu poveikiu, greitai numalšina stiprias odos uždegimines reakcijas. Gydo žaizdeles, ramina sudirgintą odą. Reguliuoja riebalinių liaukų veiką.

Gliuteinas (iš kviečių baltymų) – ypatinga medžiaga, gaunama iš baltymų, pasižyminti atkuriamuoju (regeneruojamuoju) ir apsauginiu poveikiu. Bendras gliuteinų ir polisacharidų, gautų iš saldžiosios ceratonijos medžio, poveikis – efektyviai stangrinama oda, nesukeliant jokio diskomforto ar „tempimo“ pojūčio.

Hidrogenizuoti javų baltymai nuostabiai suminkština odą, saugo nuo išsausėjimų, atkuria optimalų drėgmės balansą, pašalina pleiskanojimąsi. Odos paviršių padengia minkšta elastinga plėvele, stangrinančia odą.

Jogurto baltymai pasižymi išskirtiniu biologiniu aktyvumu: stimuliuoja baltymų apykaitą odoje, padeda atkurti drėgmės balansą, suaktyvina atsinaujinimo (regeneracijos) procesus.

Juodųjų serbentų sėklų aliejus turi polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, iš jų – linolo, alfa ir gama linoleno, atkuriančių odos lipidų barjerą bei raginį epidermio sluoksnį. Saugo nuo odos išsausėjimo. Be to aliejus yra turtingas vitamino E, karotinoidų, stearinų, pasižyminčių antioksidantiniu ir jauninamuoju poveikiu, saugančiu ląstelės membraną.

Jūros planktonas. Energijos kokteilis odai – druskų, mineralų, mikroelementų, polisacharidų, baltymų šaltinis. Atkuria natūralų odos drėgnumą, suaktyvina odos ląstelių atsinaujinimo (regeneracijos) procesus.

Kamparas. Veiklioji medžiaga gaunama iš kamparo medžio vaisių ir lapų. Jos sudėtyje yra eterinio aliejaus, skatinančio kraujotaką, normalizuojančio širdies-kraujagyslių sistemos funkcionavimą. Pasižymi šildomuoju poveikiu, pagreitina medžiagų apykaitą, gerina mikrocirkuliaciją, pasižymi antiseptiniu poveikiu. Naudojamas priemonėse riebiai ir probleminei odai. Taip pat anticeliulitiniuose preparatuose ir priemonėse, skirtose kojų priežiūrai.

Keramidai – pagrindinė mūsų odos epidermio sluoksnio struktūrinė lipidų molekulė. Pažeidus keramidų sintezę, rimtai sutrikdomos odos apsauginio barjero funkcijos. Tai sukelia įvairių sutrikimų: nuo odos jautrumo padidėjimo iki alerginių reakcijų susiformavimo, pleiskanojimosi, drėgmės balanso pažeidimų, hiperkeratozės susidarymo. Kremo sudėtyje esantys keramidai pašalina odos pleiskanojimąsi, visiškai atkuria odos apsaugines funkcijas.

Kakavos aliejus dėl ypatingos sudėties ir kambario temperatūroje išlieka patvarios konsistencijos. Plačiai naudojama medicinos praktikoje kaip įvairių tepalų pagrindas. Pasižymi gydomuoju ir tonizuojamuoju poveikiu dėl sudėtyje esančių taninų, kofeino, metilksantilo ir riebiųjų rūgščių. Odos paviršiuje sukuria apsauginę plėvelę, minkština ir maitina, pašalina pleiskanojimąsi, apsaugo nuo drėgmės praradimo. Idealiai tinka plonos sausos odos priežiūrai.

Keratinas – vienas iš svarbiausių energijos šaltinių organizme, būtinas, kad ląstelės galėtų normaliai funkcionuoti. Suteikia gyvybinę energiją odos ląstelėms, skatina odos apsaugines funkcijas.

Kolagenas – jungiamųjų audinių baltymas, suteikiantis odai stangrumo ir tvirtumo. Naudojamas odos priežiūros priemonėse minkština ir drėkina odą, pašalina pleiskanojimąsi, „tempimo“ pojūtį. Skatina baltymų apykaitą.

Kukurūzų krakmolas – tai ypatinga modifikuoto krakmolo forma, naudojama kosmetikai, pasižyminti unikaliomis absorbuojančiomis savybėmis, sugeria riebalus ir drėgmę.

Kviečių baltymai priklauso sklero-proteinų grupei (jai priklauso tokie baltymai kaip lekozinas, gliuteinas, gliadinas ir kt.). Šie baltymai pasižymi glitimu, t.y. nesuyra aukštoje temperatūroje. Odos priežiūros preparatuose kviečių baltymai naudojami kaip efektyvi jauninamoji priemonė, regeneruojanti ir minkštinanti odą.

Lotoso ekstraktas – tonizuoja ir ramina odą, lygina raukšles.

Makadamijos aliejus (australiškų riešutų) turi daug palmitino rūgščių, atkuriančių odos apsaugines funkcijas bei apsaugančių odos ląstelės membraną nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio. Greitai įsigeria, nepadengia odos riebia plėvele; dėl šios savybės jis vadinamas „greitai išnykstančiu aliejumi“. Tonizuoja, drėkina ir minkština odą. 

Manoi (Leptospermum scoparium) eterinis aliejus pasižymi stipriu biologiniu poveikiu. Jo antibakterinės, priešgrybelinės, priešuždegiminės savybės yra net 10 kartų stipresnės nei arbatmedžio aliejaus. Nuo pastarojo skiriasi ir mažesnio intensyvumo specifiniu aromatu. Naikina stafilokokus, mikroskopinius odos grybelius, bakterijas, sukeliančias riebalinių liaukų uždegimus. Sulėtina mikroorganizmų aktyvumą odoje net iki 0,02%. Plačiai naudojamas dermatologijoje kaip priemonė, skirta įsisenėjusiems odos uždegimams ir grybeliniams odos susirgimas gydyti. Puikiai tinka ir jautriai odai.

Migdolų aliejus. Migdolų aliejaus sudėtyje yra trigliceridų-emolentų komplekso – tai minkštinamųjų savybių turintys elementai, saugantys odą nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio. Intensyvaus poveikio medžiagos, esančios migdolų aliejaus sudėtyje, sudaro ant odos apsauginę plėvelę, normalizuojančią rūgščių balansą odoje. Efektyviai saugo epidermio sluoksnį nuo laisvųjų radikalų, gydo nedideles žaizdeles, maitina odą, saugo ankstyvo senėjimo ir išsausėjimo.

NOVaftem-O2. Palaiko kraujo mikrocirkuliaciją ir fiziologinę pusiausvyrą odoje. Padeda formuoti odos apsauginį sluoksnį. Intensyvina kolageno sintezę. Stimuliuoja epidermio augimą. Be jo neįmanomas žaizdų gijimas. Stimuliuoja UV spindulių pažeistos odos atsinaujinimo (regeneracijos) procesus. Skatina naujų kraujagyslių formavimąsi.

Omega 3 pašalina odos išsausėjimą, atkuria jos apsauginį sluoksnį. Nepakeičiamas odos lipidų (riebalų) komponentas.

Orchidėjų ekstraktas minkština ir mažina odos sudirginimą, suteikia jai stangrumo ir elastingumo, lygina raukšles.

Pantenolis (provitaminas В5) atkuria epidermio struktūrą. Ramina ir minkština odą, pagreitina nedidelių žaizdelių gijimą. Naudojamas atkuriamųjų (regeneruojamųjų) priemonių sudėtyje. Leidžiamas naudoti kosmetikoje, skirtoje vaikams.

Paprastojo saldymedžio ekstraktas saugo lūpas nuo vėjo ir panaikina odos pleiskanojimąsi. Gydo žaizdeles.

Peptido-glikanai (Faberlic patentas) – biologiškai aktyvi molekulė, gauta iš pieno rūgšties bakterijos. Veikdama imunines odos ląsteles, atkuria odos imunitetą. Stiprina odos apsaugines funkcijas, padidina jos atsparumą išoriniams kenksmingiems faktoriams – miestų smogui, bakterijoms, toksinams. Padeda įveikti alergines reakcijas, uždegiminius procesus.

Perlų pudra padidina tonusą ir išlygina veido odos spalvą. Kalcis, kurio yra daug perluose, atkuria mineralų balansą odoje, pagerina žaizdelių gijimą ir neutralizuoja laisvuosius radikalus.

Pieno peptidai (proteinai) – medžiagos, gautos iš išrūgų. Sudėtyje yra kazeino, albumino – intensyvaus poveikio išrūgų baltymų ir oligoproteinų. Pasižymi išskirtiniu atkuriamuoju (regeneruojamuoju) poveikiu, kadangi turi ląstelės augimą skatinančių savybių. Atkuria odos apsaugines funkcijas, normalizuoja jos hidrobalansą.

Polisacharidai iš rožinio medžio (rosewood). Šio medžio vaisiaus minkštime esančios sėklos yra 100 – 300 kartų saldesnės nei cukraus, gaunamo iš cukrinių runkelių ar cukrašvendrių. Kosmetikoje polisacharidai naudojami kaip energinis kokteilis odai bei stangrinanti ir nuo išsausėjimo odą apsauganti priemonė. 

Polisacharidų kompleksas. Polisacharidai, gaunami iš dumblių, yra šie: dekstrinas, dekstranas, karagenanas, maniti. Šis polisacharidų kompleksas be puikių drėkinamųjų savybių, pasižymi ir efektyviu stangrinimu. Saugo odą nuo kenksmingo aplinkos poveikio.

REGU-AGE – augalinis kompleksas, kuris stimuliuoja kolageno ir elastino sintezę, skatina mikrocirkuliaciją, pašalina nedidelius odos paburkimus, gerina veido spalvą.

Ryžių baltymai (proteinai) minkština ir drėkina odą, lygina raukšles. Aktyvina ląsteles, saugančias odos ląstelių imunitetą (makrofagus ir Langergarso ląsteles), stimuliuoja odos imunitetą. Pasižymi atkuriamuoju (regeneruojamuoju) poveikiu, suaktyvina odos apsaugines funkcijas, skatina kolageno ir elastino sintezę.

RNK (smulkios molekulės RNK, Ribonukleo-proteinai) (Faberlic patentas) – tai molekulės-reguliatoriai, pasižyminčios itin stipriu antioksidantiniu ir jauninamuoju poveikiu, skatinančiu regeneracijos procesus. Atkuria odos ląstelių dalijimosi (mitozės) darnumą bei išsaugo vientisą kolageno pluoštą.

Rugiagėlių ekstraktas – klasikinė paakių odos priežiūros priemonė. Pašalina jautrios paakių srities odos sudirginimą, mažina paburkimus.

Saldžiųjų migdolų aliejus. Sudėtyje yra riebiųjų rūgščių komplekso, atkuriančio odos lipidų barjerą, vitaminų A ir E, stearinų. Saugo odą nuo išsausėjimo, suteikia jai minkštumo ir šilkinio švelnumo.

Saldusis migdolas (marokietiškas). Sudėtyje yra riebiųjų rūgščių komplekso, atkuriančio odos lipidų barjerą, taip pat vitaminų A ir E, stearinų. Saugo odą nuo išsausėjimo, suteikia jai minkštumo ir aksominio švelnumo.

Salicilo rūgštis pašalina „senas“ ląsteles, balina odą, padaro ją lygią ir glotnina.

Sezamo aliejus – aliejus, gaunamas iš sezamo sėklų, yra vienas iš vertingiausių kosmetikoje naudojamų ingredientų. Turi iki 50% linolio rūgšties, todėl efektyviai padeda odai atkurti apsauginį sluoksnį. Minkština ir maitina odą, saugo nuo drėgmės praradimo net iki giliųjų odos sluoksnių, suaktyvina keramidų sintezę.

SkinDiet kompleksas. Sudėtis: nim medžio (Azadirachta indica) lapų + obuolio + laukinių ryžių ekstraktai. Nim medžio (Azadirachta indica) ekstraktas jaunina odą, saugo nuo ankstyvo senėjimo. Obuolio ekstraktas gerina odos būklę, saugo nuo ankstyvo senėjimo, gerina odos elastingumą, lygina ir stangina. Laukinių ryžių ekstraktas aktyvina medžiagų apykaitos procesus odos ląstelėse.

Simondsijų vaško granulės – minkštos apvalios granulės iš natūralaus vaško, nepažeisdamos jautrios odos švelniai pašalina negyvas ląsteles nuo odos paviršiaus.

Serenoja (Serenoa) palmės ekstraktas mažina odos riebalų išsiskyrimą ir malšina uždegimus. Blokuoja fermentą, skatinantį riebalinių liaukų veiklą, mažina riebalinių liaukų apimtį, normalizuoja odos lipidų balansą.

Siera priklauso aktyvių keratolitinų – medžiagų, tirpdančių keratiną, grupei. Sumažina keratozę (perteklinį odos suragėjimą) srityse, kuriose per didelė riebalinių liaukų veikla ir formuojasi odos uždegiminiai procesai. Mažina uždegimus. Lėtina juodųjų inkštirų formavimąsi.

Simondsijų (jojoba) aliejus – tai skystasis vaškas, gaunamas šalto spaudimo būdu iš simondsijų krūmo riešutų. Simondsijų vaškas turi ypatingo baltymo, struktūra panašaus į kolageną. Taip pat riebiųjų rūgščių, apsaugančių nuo karstelėjimo. Simondsijų aliejus gerai žinomas savo priešuždegiminėmis savybėmis, pašalina odos paraudimus ir sudirginimą, normalizuoja sausos odos būklę, atkuria suglebusios odos tonusą, lygina raukšles.

Skystieji kristalai – ypatinga struktūra iš skystųjų kristalų, maksimaliai išlaikanti biologinių molekulių aktyvumą, ir apsauganti riebalus bei riebiąsias rūgštis nuo oksidacijos. Atkuria odos lipidų balansą, padeda išsaugoti drėgmę, sukuria komforto pojūtį, suteikia odai minkštumo ir švelnumo. 

Š 

Šalavijas. Šalavijo tėvynė – Viduržemio jūros regionas. Senovės Graikijoje iš jo lapų buvo gaminami vaistai, vadinti „graikiška arbata“. Jo sudėtyje yra natūralaus antibiotiko salvino, eterinių aliejų, flavonoidų, fitoncidų, organinių rūgščių, vitaminų P ir PP. Pasižymi išskirtiniu antimikrobiniu, priešuždegiminiu, raminamuoju poveikiu. Gydo spuogus, mažina riebalinių laukų aktyvumą, skatina odos atsinaujinimą. Mažina pabrinkimus. Šalavijo ekstraktas nuo senų laikų žinomas savo gydomosiomis savybėmis. Jo sudėtyje yra augalinio antibiotiko salvino. Dėl jo ekstraktas pasižymi išskirtiniu antimikrobiniu ir priešuždegiminiu poveikiu. Plačiai naudojamas dermatologijoje ir stomatologijoje kaip išorinio naudojimo priemonė – įsisenėjusioms uždegiminėms odos ir burnos ertmės ligoms gydyti. Šalavijo ekstrakto sudėtyje taip pat yra flavoniodų – galingo antioksidanto, neutralizuojančio laisvuosius radikalus, stabilizuojančio ląstelės membranos būklę, išlaikančio membranos vientisumą. Be to, šalavijo ekstrakto sudėtyje yra vitaminų P ir organinių rūgščių komplekso, regeneruojančio odą ir stiprinančio kapiliarų sieneles. 

Ši aliejus (karite, kare, kolo – tai tik maža dalis afrikietiškų pavadinimų, suteiktų ši aliejui) gaunamas iš ši medžio, augančio laukinėje savanoje tarp Senegalo ir Nigerijos, vaisių kauliukų minkštimo. Šio medžio žievė tvirtumu primena ąžuolo, jis gyvena iki 200 metų, ir užauga iki 20 m aukščio. Visi metraštininkai, rašę apie Afrikos kultūrą, užsimena apie ši aliejų ir jo raminamąsias savybes. Šis aliejus – afrikietiškos liaudies medicinos pagrindas; aliejus joje naudojamas kaip efektyvi pabrinkimus ir uždegimus mažinanti priemonė, apsauganti naujagimių odą nuo sudėtingų klimato sąlygų. Puikiai gydo dermatitą, žaizdas. Manoma, kad glotni ir stangri afrikiečių oda - ši aliejaus nuopelnas. Šiuolaikinės medicinos požiūriu – ši aliejus universali, intensyvaus poveikio priemonė, pasižyminti minkštinamosiomis, drėkinamosiomis ir atkuriamosiomis (regeneruojamosiomis) savybėmis. Lėtina odos senėjimą, lygina raukšles. Puikus emolentas (minkštintojas), regeneruojantis, suaktyvinantis kolageno sintezę, atkuriantis odos apsauginio sluoksnio funkcijas, saugantis odą nuo kenksmingų UV spindulių. 

Šilkas minkština odą, išsaugo drėgmę odos viršutiniuose sluoksniuose. 

Šilko aminorūgštys. Bet kurio augalo ir gyvūno baltymai susideda iš aminorūgščių. Šilko aminorūgštys – „statybininkai“, suformuojantys šilko siūlo struktūrą (siūlai gaunami iš šilkaverpių suverptų kokonų). Kosmetologijoje naudojama šilko baltymų fragmentai ir šilko aminorūgštys. Šios aminorūgštys odą padengia gelio konsistencijos plėvele, saugančia ir minkštinančia odą. Drėkina ir stiprina odą, padidina jos elastingumą, pašalina pleiskanojimąsi, skatina baltymų sintezę. Šilko aminorūgštis oda panaudoja ir jos pačios (odos) baltymų gamybai. Šilko aminorūgštys - dažnas komponentas tonizuojamųjų priemonių (losjonų ir tonikų), drėkinamųjų gelių, dekoratyvinės kosmetikos (kremą-pudrą, kompaktinę pudrą) sudėtyje. Jos naudojamos ir priemonėse, atkuriančiose pažeisto plauko struktūrą (kaukėse, šampūnuose, kondicionieriuose, purškikliuose).

Švelnaus poveikio valomosios medžiagos – tai specialiai atrinktų, neutralaus poveikio valomųjų medžiagų kompleksas, veikiantis tik odos paviršių. Jis puikiai pašalina nešvarumus nuo odos paviršiaus, nepažeisdamas odos apsauginio sluoksnio. Nesukelia odos „tempimo“ ir diskomforto pojūčio.

Tapijoka – gumbinis augalas, primenantis bulvę. Turi didelį kiekį krakmolo. Odos paviršių padengia itin plonu pudros sluoksniu, sugeriančiu riebalų perteklių, pašalinančiu odos blizgesį. Naudojamas pudrų, toninių bei riebios odos blizgesį šalinančių priemonių (skirtų riebiai ir mišriai odai) sudėtyje.

Triklozanas – priešuždegiminė ir antimikrobinė priemonė. 

Vaistinis putoklis (saponaria officinalis). Jo sudėtyje yra saponinų komplekso, tobulai minkštinančio odą, ir atkuriančio joje drėgmės balansą.
Vaistinio puiklapiо (foraha/tamanu, Aleksandrijos lauro) aliejus – aromatinis aliejus, turintis lengvą indiško kario ir riešutų kvapą. Gaunamas iš amžinai žaliuojančio, laikomo šventu riešutų medžio, augančio Prancūzijos Polinezijoje. Pasižymi raminamuoju poveikiu, pašalina odos sudirginimus ir paraudimus, atkuria (regeneruoja), saugo odą nuo kenksmingų faktorių ir drėgmės praradimo. Gydo žaizdas, nudegimus, herpeso pūsleles, mažina skausmą ir niežulį po vabzdžio įkandimo. Puikiai įsigeria, neriebina odos. Ypatingai tinkamas kasdienei sausos, plonos odos priežiūrai. Plačiai naudojamas dermatologijoje, gydant įsisenėjusias odos ligas: egzemą, psoriazę, dermatitą.

Vandens rėžiukas (Nastúrtium officinále) – vitaminų-mineralų koncentratas, atkuriantis medžiagų apykaitos procesus odoje. Į jo sudėtį įeina vitaminai A ir Beta-karotinas, šalinantys odos pleiskanojimąsi, aktyvinantys epidermio ląstelių atsinaujinimą, B grupės vitaminai (esant šios grupės vitaminų trūkumui, odoje susidaro pūliuojančių inkštirų, atskiri odos ploteliai parausta ir sudirgsta, formuojasi dermatitas ir seborėja), vitaminas C (stiprina kraujagyslių sieneles, saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų, padidina odos stangrumą, skatina kolageno sintezę), mikroelementai (jodas, kalis, kalcis, fosforas, natris, geležis – būtini normaliai fermentų gamybai, normalizuoja drėgmės ir druskų balansą odoje).

Varnalėšos šaknis – žinoma priemonė nuo seborėjos. Pasižymi antimikrobiniu ir dezinfekciniu poveikiu. Jos sudėtyje yra eterinio aliejaus, turinčio priešuždegiminį poveikį, polisacharido inulino, gleivių, baltymų, drėkinančių odą, fotostearinų, skatinančių medžiagų apykaitos procesus odoje, reguliuojančių lipidų apykaitą, rauginių medžiagų, sausinančių uždegimo židinius, pašalinančių odos paraudimus ir sudirginimą. Varnalėšų šaknų ekstraktas savo gydomosiomis savybėmis buvo žinomas nuo senovės laikų. Varnalėšos šaknis turi inulino iki 45%, eterinių aliejų, flavonoidų, karčiųjų medžiagų, organinių rūgščių, mineralinių medžiagų, vitaminų. Pasižymi antiseptiniu, priešuždegiminiu, nuskausminamuoju poveikiu. Stabdo kraujavimą, gydo žaizdas, seborėją. Naudojamas nudegimų, odos uždegimų gydymui, bei kaip priemonė plaukams stiprinti. Saugo nuo pleiskanų susidarymo, gydo riebias ir sausas pleiskanas. Reguliuoja riebalinių liaukų aktyvumą.

Vitaminas А (retinolas) reguliuoja itin daug procesų organizme, tai yra vienas iš svarbiausių vitaminų odai. Vitamino A trūkumas odoje pasireiškia jos išsausėjimu, pleiskanojimusi, suragėjusiu odos viršutiniu sluoksniu. Esant vitamino A trūkumui, plaukai ir nagai darosi trapūs ir lengvai lūžtantys. Apskritai, trūkstant vitamino A, silpsta viso organizmo imunitetas, mažėja jo atsparumas infekcijoms, taip pat silpsta regėjimo aštrumas. Vitaminas A kartu su vitaminu C kosmetikos preparatuose naudojamas kontroliuoti kolageno atsinaujinimą, ląstelių raginio sluoksnio epidermio atkūrimą, raukšlių lyginimui.

Vitaminas С – pagrindinis vitaminas-antioksidantas, saugantis ląsteles. Geriausia veikia kartu su vitaminu E. Padidina odos elastingumą, stimuliuoja kolageno sintezę. Pagerina veido spalvą, suteikia odai lygumo, skaistumo ir spindesio. Vitaminas ilgai išlieka ištirpęs riebaluose, todėl kremuose jo aktyvumas yra ilgalaikis.

Vitaminas Е pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, pašalina paraudimus ir paburkimus. Stabilizuoja odos membranų būklę, saugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų. Padidina drėgmės kiekį odoje ir lygina raukšles.

SUSISIEKITE

*
*
*
Skype Me™!